Tillgänglighet och textning

TEXTNING

Samtliga Lilla Teaterns egna pjäser textas till både finska och svenska via textningsappen Subtitle Mobile. Appen kan laddas ner via App Store eller Google Play. Vi rekommenderar att du laddar ner appen på förhand till din egen smarttelefon. Under föreställningen följer du sedan textningen på din egen skärm som fungerar som textningsapparat. Varje föreställning har en egen kod, som matas in i appen före föreställningen börjar.

Ifall du använder din egen telefon, ber vi dig vänligen att ansluta till nätet HKT-vieras, för att garantera appens bästa möjliga funktionalitet. Anvisningar till anslutningen får du i vår foajé.

Vid behov kan du även låna en textningsapparat av vår personal i foajén.

RULLSTOLSPLATSER OCH TILLGÄNGLIG INGÅNG

Vi har två rullstolsplatser för rörelsehindrade i salongen. 

Platserna finns i utkanten av parkettens rad 8 och de bokas via biljettförsäljningen på 09 3940 22. 

Den tillgängliga ingången med hiss hittar du på Eriksgatan 2

För att ta hissen från gatuplan till salongen ring 050 436 7751 / 050 4216 918 så kommer garderobspersonalen till dörren och tar emot dig. Numret kan nås en timme innan föreställningen börjar. 

Obs! Med hiss har man endast tillgång till salongens parkett i bottenvåningen, inte tyvärr till foajén och baren som finns i mellanvåningen. Pausservering kan beställas på förhand av Sodexo till bottenvåningen.

Den tillgängliga WC:n finns i bottenvåningen. 

Ledsagarens biljett är gratis.  

INDUKTIONSSLINGA

Induktionsslingan fungerar på raderna 7, 8 och 9 på parketten.

TECKENTOLKNING

För större grupper (minst 10 personer) kan vi även ordna teckentolkning på beställning. Du kan även själv beställa en teckenspråkstolk till vilken föreställning om helst. 

Vi rekommenderar att kontakta oss på lillan@lillateatern.fi eller 09 3940 371 senast två veckor innan den tänkta föreställningen så att vi på bästa möjliga sätt kan förbereda besöket 

Vid behov hjälper vi gärna tolken med förberedelserna inför tolkningen. 

SYNTOLKNING

Våra föreställningar kan du även följa med hjälp av en syntolk. Kunden bokar själv möjlig tolk samt den utrustning som krävs. 

Vi rekommenderar att kontakta oss senast två veckor innan den tänkta föreställningen så att vi på bästa möjliga sätt kan förbereda besöket. Vid behov hjälper vi gärna tolken med förberedelserna inför tolkningen. 

Frågor och bokningar :

09 3940 371

lillan@lillateatern.fi