Biljetter och presentkort

Biljetterna till föreställningarna säljs med säkerhetsavstånd. Det betyder att det finns tomma platser som inte är til salu i salongen. När restriktionerna för offentliga evenemang lättar öppnas dessa platser till försäljning. I praktiken betyder det att om du köpt biljetter för fler än två kan det sitta folk mellan dig och ditt sällskap.

Biljettförsäljning

Lippu.fi: Du kan köpa biljetter via Lippupiste, antingen i Lippu.fi-webbshopen eller genom en av Lippupistes återförsäljare.

Helsingfors Stadsteaters telefonservice: (09) 3940 22, må-fr kl. 9-16

Lilla Teaterns infonummer: (09) 3940 371, må-fr kl. 10-16

Biljetter kan köpas även på R-kioskerna.

Biljettkassan vid Helsingfors Stadsteater / Första linjen 2: må – fr kl. 11-17.30

Lilla Teatern är en del av Helsingfors Stadsteater. Vår biljettkassa finns vid Stadsteaterns kundtjänst på Första linjen 2. Här kan du boka enskilda och gruppbiljetter samt köpa presentkort och programblad.

Stadsteatern har även en biljettkassa i samband med stora och lilla scenen på Djurgårdsvägen 5. Den har öppet lördagar kl. 11–18.30 (endast under föreställningsdagar).

Biljetter säljs i Lilla Teaterns foajé en timme innan föreställningen börjar.

Företags- och gruppförsäljningen: (09) 3940 371 må–fr kl. 10–16. Här kan du göra bokningar för grupper (minst 10 personer), boka beställningsföreställningar och företagskort.

Biljetter till platserna för rörelsehindrade säljs endast via Stadsteaterns biljettbokning på (09) 3940 22.

Rabatter på normalprisbiljetter:

Grupper på minst 20 personer får rabatt 2 € / biljett.
Grupper på minst 30 personer får rabatt 3 € / biljett.
Grupper på minst 100 personer får rabatt 4 € / biljett.
Pensionärsrabatten är 3 € / biljett.

Skolelever och studerande -50 % på normalprissatta biljetter.

Rabatterna gäller inte fredags-, lördags- och söndagsföreställningar, alla biljetter säljs då till normalpris. Till foajéföreställningar beviljas inga rabatter. Max. en rabatt per biljett.

Presentkort

Lilla Teaterns / Stadsteaterns presentkort är i kraft ett år från inköpsdatumet. Summan väljer du själv.

Observera att presentkort vars giltighetstid upphör under 2020 automatiskt är i kraft till 31.12.2021 pga det rådande coronaläget, oavsett den ursprungliga dateringen. Detta gäller dock inte presentkortet till webbshoppen.

Du kan välja mellan två olika presentkort:

 1. Presentkort i webbshopen: köp på nätet – använd på nätet!
  I Lippu.fi-webbshopen kan du välja summa och skriva ut presentkortet själv. Observera att presentkortet kan användas endast för online-köp i nätbutiken på lippu.fi. Till priset tillkommer Lippupistes expeditionsavgift 1 euro.
 2. Det traditionella fysiska presentkortet . Detta kort kan du köpa vid någon av Lippupistes återförsäljare (tex på Stockmann eller återförsäljare runt om i landet). Observera att du inte kan betala med presentkort i R-kioskerna. Till presentsumman tillkommer en expeditionsavgift på en euro.

Betalningssätt

Som betalningsmedel fungerar kontanter, betalning mot faktura, bankkort och Visa Electron, kreditkorten Visa, Eurocard, OK, Master Card, Diners Club, American Express, samt Lilla Teaterns / Stadteaterns och Lippupistes presentkort.

Kulturförmåner och -sedlar

Observera att kulturförmånerna är personliga. De kan inte utnyttjas över nättjänster utan förutsätter att du uppsöker vår biljettkassa. Följande förmåner fungerar som betalningsmedel på Lilla Teatern:

 • Edenred-förmånssedlar
 • Edenred-kort
 • Tyky+-sedlar
 • Smartum-förmånssedlar
 • Smartum-mobilbetalningar
 • SmartumPay
 • ePassi

Om föreställningen ställs in

Genom att fylla i blanketten som du hittar HÄR kan du erhålla om ersättning för biljetter du haft eller flytta dina biljetter till en föreställning av samma pjäs på hösten 2021. 

Föreställningar ställs in endast av tungt vägande skäl och oöverkomliga hinder, s.k. force majeure. Om en föreställning måste ställas in är teatern i kontakt med alla kunder och byter eller gottgör biljetten.

Om du själv insjuknar

Under rådande omständigheter ber vi dig komma till teatern endast då du är frisk. Också om du har endast lindriga symptom som kan tyda på coronasmitta önskar vi att du bokar om din biljett till ett senare tillfälle, det går bra att göra det ännu på föreställningsdagen. Kontakta i så fall vår biljettjänst, se kontaktuppgifter och öppethållningstider ovan. Tack för din förståelse och omsorg om Lilla Teaterns personal och övriga publik!