Kontakt

Lilla Teaterns scen: Georgsgatan 30, 00100 Helsingfors
Kansli: Eriksgatan 2, 5 vån. 00100 Helsingfors
Helsingfors Stadsteaters kundtjänst: Första linjen 2, 00530 Helsingfors. Öppethållningstiderna för kundtjänsten hittar du här

Lilla Teaterns företags- och gruppförsäljning: lillan@lillateatern.fi

Alla som jobbar på Lillan nås per e-post fornamn.efternamn@lillateatern.fi

Jakob Höglund, konstnärlig ledare
Caroline Heiknert, producent
Ville Aaltonen, scenmästare (nås på ville.aaltonen@hkt.fi)
Ida Virkkunen, kommunikationsplanerare
Christian Ahonen, gruppbokningar och företagssamarbete

Nyhetsbrev: Vill du höra mer om oss? Klicka HÄR och beställ vårt nyhetsbrev!

Om Lilla Teatern

Lilla Teatern grundades 1940 och är sedan 2005 en del av Helsingfors Stadsteater, med egen konstnärlig ledare och finlandssvenskan som huvudsakligt scenspråk. Vi brukar säga att Lillan är en ”liten, stor teater” med sin intima, klassiskt röda salong (kallad Snäckan), och en personal med artistisk ambition av världsklass.

På Lillan gör vi teater för publiken. Det ska vara lätt och ledigt att besöka oss, och repertoaren ska reflektera vår syn på livet och konsten – det är känslor, berättelser och upplevelser som är det mest värdefulla vi kan ge varandra. Välkommen att mysa och rysa, och avnjuta en kulturspruta med oss. Börja gärna kvällen med en drink i vår foajébar inför föreställningen.

Förutom den egna repertoaren med 2–3 premiärer per år bjuder Lilla Teatern på handplockade gästspel och scenevenemang utöver det vanliga. I anslutning till valda föreställningar arrangerar vi publikträffar med regissörer, skådespelare och andra intressanta personer för att öppna upp och fördjupa pjäsernas bakgrund, processer och tema.

För en djupdykning i Lilla Teaterns fascinerande åttioåriga historia rekommenderas vår officiella historik Här går det under – En berättelse om Lilla Teatern 1940–2015. Den rikligt illustrerade och underhållande boken är skriven av kulturjournalisten Caterina Stenius.

Välkommen på teater!