Kontakt

Adress och telefon

Lilla Teaterns scen: Georgsgatan 30, 00100 Helsingfors
Lilla Teaterns kansli: Eriksgatan 2, 5 vån. 00100 Helsingfors
Helsingfors Stadsteaters kundtjänst: Första linjen 2, 00530 Helsingfors

Lilla Teaterns företags- och gruppförsäljning: 09 3940 371 (må–fre kl. 10–16). 
Helsingfors Stadsteaters kundtjänst: (09) 3940 22 (må-fre kl. 9-17)

Nyhetsbrev

Vill du höra mer om oss? Klicka HÄR och beställ vårt nyhetsbrev!

E-post

lillan@lillateatern.fi

Alla som jobbar på Lillan nås på e-post fornamn.efternamn@lillateatern.fi

Jakob Höglund, konstnärlig ledare
Caroline Heiknert, producent
Ville Aaltonen, scenmästare
Ida Virkkunen, marknadsförare och presskontakt
Christian Ahonen, försäljning

Om Lilla Teatern

Lilla Teatern grundades 1940 och är sedan 2005 en del av Helsingfors Stadsteater, med egen konstnärlig ledare och finlandssvenskan som huvudsakligt scenspråk. Vi brukar säga att Lillan är en ”liten, stor teater” med sin intima, klassiskt röda salong (kallad Snäckan), och en personal med artistisk ambition av världsklass.

På Lillan gör vi teater för publiken. Det ska vara lätt och ledigt att besöka oss, och repertoaren ska reflektera vår syn på livet och konsten – det är känslor, berättelser och upplevelser som är det mest värdefulla vi kan ge varandra. Välkommen att mysa och rysa, och avnjuta en kulturspruta med oss. Börja gärna kvällen med en drink i vår foajébar inför föreställningen.

Förutom den egna repertoaren med 2–3 premiärer per år bjuder Lilla Teatern varje år på handplockade gästspel och scenevenemang utöver det vanliga. I anslutning till valda föreställningar arrangerar vi regelbundet publikträffar med regissörer, skådespelare och andra intressanta personer för att öppna upp och fördjupa pjäsernas bakgrund, processer och tema.

För en djupdykning i Lilla Teaterns fascinerande åttioåriga historia rekommenderas vår officiella historik Här går det under – En berättelse om Lilla Teatern 1940–2015. Den rikligt illustrerade och underhållande boken är skriven av kulturjournalisten Caterina Stenius.

Välkommen på teater!