Replik!

Hösten 2020 har vi vi i anslutning till valda föreställningar bjudit på publiksamtalsserien Replik! med varierande innehåll kring pjäsernas olika teman. Replik! -samtalen utkommer även som podcast.

Replik! -serien är en del av Lilla Teaterns 80-årsjubileum och utvecklingsprojektet “Publiken i fokus”. I den första delen av publiksamtalsserien fick publiken höra “Män kan inte våldtas” regissör Sara Giese och scenograf Sven Haraldsson intervjuas av författaren Johanna Holmström.

Efter gästspelet “Livet Ditt As” fick publiken höra ensemblens Joanna Wingren, Sonja Ahlfors, Herman Nyby och Boel Marie Larsson prata om ångest och humor med filmvetaren Andrea Reuter.

I samband med “Män kan inte våldtas” bjöd teatern dessutom på tre interaktiva föreläsningar av jämställdhetskonsulten Malin Gustavsson, om frågor kring våldtäkt och dynamik mellan könen. I hennes föreläsningsserie deltog kriminologen Maria Normann och feministen Tom Kettunen.

Av Replik! -samtalen som planerats för musikalen “Once” hade vi möjlighet att genomföra ett. Där intervjuades huvudrollsinnehavarna Emma Klingenberg och Tuukka Leppänen, samt regissör och koreograf Jakob Höglund av Axel Åhman från humorgruppen KAJ.

Replik! Lyssna på podcasten här.