Aktuellt

Röda rummet och Figaros bröllop är höstens premiärer 2023!

Kaj Korkea-ahos Röda rummet har premiär den 14 september. Romanen har dramatiserats av Tuomas Timonen och den regisseras av Milja Sarkola.

Röda rummet handlar om en ung författare som publicerar en tidningsannons där han lovar skriva en bok i utbyte mot en förmånlig bostad. En ensam gentleman erbjuder drömlägenheten och snart märker den unge mannen att han blivit indragen i en märklig lek. Han börjar teckna ner en berättelse som tar honom till en labyrint av lust och makt i ett nattligt Helsingfors.

I rollerna ses Riko Eklundh, Mikko Kauppila, Minni Gråhn, Aino Seppo, Alexander Wendelin och Joachim Wigelius. Föreställningen textas på finska och svenska.


Den 19 oktober blir det premiär på farsen Figaros bröllop. Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais pjäs var en stor succé då den kom ut 1784, liksom Mozarts opera från 1786. Regissören Jakob Höglund väcker nu liv i pjäsversionen av denna klassiker.

I pjäsen följer vi med tre par som har olika förhållanden till varandra. Det handlar om makt, kön, lust och framförallt kärlek. Grevens nattliga trädgård blir skådeplatsen för oväntade händelser och begäret lurar bakom varje dörr och under besynnerliga förväxlingar ställs saker och ting på sin spets. Vem får vem när dagen är slut?

På scenen Minni Gråhn, Joonas Heikkinen, Pia Runnakko, Ursula Salo, Alexander Wendelin och Joachim Wigelius. Föreställningen textas på finska och svenska.