Aktuellt

Med beslut av huvudstadsregionens coronakoordineringsgrupp är vi tyvärr tvungna att ha paus i vår föreställningsverksamhet 23.11.2020 – 13.12.2020.

Vi är i kontakt med alla som köpt och bokat biljetter till föreställningar under ovannämnda period, så vänligen vänta på mera info från oss! 

Lilla Teaterns infonummer 09 394 0371 betjänar må-fr kl. 10-16 och Helsingfors Stadsteaters kundtjänst 09 394 022 må-fr kl. 9-17.30. Biljettkassan på Första linjen är tyvärr stängd tillsvidare.

Med anledning av den pågående coronaviruspandemin har vi på Lilla Teatern under sommaren gjort flera insatser för att öka trivseln och tryggheten i vår salong och foajé.

 • Vi uppmanar våra besökare att följa myndigheternas rekommendationer om användning av munskydd och förutsätter att våra samtliga besökare vars hälsa tillåter det använder munskydd. Vi rekommenderar att du har med dig eget munskydd under teaterbesöket.
 • Vår teaterpersonal använder visir och/eller munskydd i samband med föreställningarna. Personalen står till förfogande vid eventuella frågor.
 • Foajén har totalrenoverats för större rymlighet och luftighet.
 • Dispensers med antiviral handsprit finns utplacerade på flera platser i foajén för allmänt bruk.
 • Städningen av våra publikutrymmen har intensifierats.
 • För att förbättra möjligheterna till fysisk distansering och möjliggöra säkerhetsavstånd under föreställningen, är endast hälften av platserna i salongen i bruk tillsvidare.
 • Vi ber dig undantagsvis ta fram din biljett redan vid teaterns huvudingång där vår teaterpersonal välkomnar dig och kontrollerar biljetten.
 • För att förebygga köer och trängsel ber vi dig vänligen att ta dina ytterkläder med till salongen. Dubbelkolla gärna att du stängt av din mobil.
 • Tillträde till salongen tidigareläggs för att möjliggöra stegvist inträde och undvika trängsel. Teatern öppnar 1 timme och salongen 25 minuter innan föreställningen.
 • I salongen har de platser som av säkerhetsskäl lämnats tomma markerats. Tveka inte att kontakta vår teaterpersonal ifall du behöver hjälp med att hitta din plats.
 • Tillsvidare har vi tyvärr ingen mat- eller dryckesförsäljning i foajén.
 • Män kan inte våldtas spelas utan paus (längd ca 1h 40 min).
 • Om du känner dig sjuk, stanna hemma! Om du känner av symptom som kan förknippas med Corona eller varit i kontakt med någon som insjuknat kan du omboka din biljett ännu under föreställningsdagen till ett annat speldatum via Lillans eget infonummer 09 394 0371 (mån-ons kl. 12-16 och fre kl. 10-13 ) eller via Helsingfors Stadsteaters kundtjänst 09 3940 22 (må-fr 09-17.30)

Ovanstående anvisningar kan ändras enligt myndigheters direktiv. För övriga anvisningar och rekommendationer, se länkarna nedan:

 • Vid frågor, kontakta gärna Lilla Teaterns infonummer: 09 3940 371 (må-ons 12-16, fr. 10-13)
 • Helsingfors stadsteaters allmänna samt scenspecifika anvisningar på finska, hittar du här
 • Finlands Teatrar rf:s nationella publiksäkerhetsanvisning hittar du här (på finska).

Tack för samarbetet, vi ses i trygga tecken i höst!
Varmt välkommen till Lillan!

Staycation med succémusikalen Once

Koppla av med en oförglömlig staycation med succémusikalen Once och en övernattning på högklassiga Marski by Scandic. Hotellpaketet inkluderar två biljetter på bästa platser till musikalen Once, övernattning på Marski by Scandic (Classic-rum) samt ett glas mousserande vin i baren innan föreställningen och frukostbuffé dagen efter. Pris från 198 €/natt för två personer och från 136 € för enkelrum. Bokning direkt via Marski by Scandic.

Lillan och Nudge är en oslagbar kombination

Nudge, som är Lillans granne på Georgsgatan, förespråkar hållbarhet och gott humör. Deras 10-årsjubelium sammanfaller dessutom med vårt 80-årsjubileum. När du visar din teaterbiljett får du -20% på en normalprissatt produkt hos Nudge fram till slutet av januari. I deras ljuvliga sortiment finns allt från mode för män och kvinnor till naturkosmetika och gåvoidéer. Jubileumserbjudandet gäller i affären under perioden 26.10.2020–30.1.2021.

Paavo Westerberg debuterar som regissör på Lillan

Lilla Teaterns vårpremiär blir Simon Stephens hyllade pjäs Den besynnerliga händelsen med hunden om natten, baserad på Mark Haddons prisbelönta roman från 2003. Föreställningen får sin premiär den 4 mars 2021 i regi av Lillan-debuterande Paavo Westerberg med Alexander Wendelin i huvudrollen som den 15-årige, specialbegåvade Christopher som besitter ett unikt och inspirerande perspektiv på världen och tillvaron. Läs mer om föreställningen här