Aktuellt

Paus i föreställningsverksamheten t.o.m 28.2 och förändringar i repertoaren.

Helsingfors Stadsteater vill trygga vårens premiärer och skjuter upp spelårsstarten till mars. På grund av det rådande pandemiläget fortsätter pausen i vår föreställningsverksamhet t.o.m. 28.2.2022 och vårens repertoar genomgår stora förändringar.

Hela spelperioden för storsatsningen Kris och katastrof i Mumindalen skjuts fram till hösten 2022. Premiärdatumet och spelkalendern är fortfarande öppna men vi kontaktar alla biljettköpare per e-post när vi släpper de nya datumen.

Det nya premiärdatumet för Once (på finska) är 4.3.2022. Förhandsföreställningen är 3.3.2022. Föreställningarna som skulle ha ägt rum innan 3.3.2022 inhiberas. Föreställningar som äger rum efter 4.3.2022 spelas som planerat.

Vi kontaktar alla som köpt och bokat biljetter till de berörda föreställningarna. Om du inte vill vänta på att vi kontaktar dig kan du själv vidta åtgärder genom att fylla i följande blankett: https://hkt.fi/ersattning-for-inhiberad-forestallning/.

Förhandsbeställd och betald pausservering till en inhiberad föreställning returneras automatisk till det betalningsmedel som betalningen är gjord på.

Helsingfors Stadsteaters biljettkassa betjänar per telefon:

må-fre kl. 9 – 17:30
Tfn (09) 3940 22

Vi tar coronapasset i bruk fr.o.m 29.11.2021

Av samtliga besökare som fyllt 16 år förutsätter vi ett coronapass.  

Vår personal kontrollerar coronapassen samt biljetterna direkt vid ytterdörren. Var beredd att visa upp ditt identitetsbevis.  

OBS! Vi ber dig komma i god tid till teatern, eftersom kontrollen av coronapassen kan förorsaka rusning. Vänligen ladda ner eller skriv ut coronapasset i förväg. 

Som coronapass fungerar EU:s coronaintyg, som du kan ladda ner via Mina Kanta-sidorna: https://www.kanta.fi/sv/web/guest/coronaintyg  

EU:s coronaintyg består av tre olika intyg: ett intyg om coronavaccination, ett intyg om covid-19-test och ett intyg omtillfrisknande från covid-19. Alla tre intygen fungerar också som coronapass.  

Coronapasset kan visas upp via mobilen eller som utskrift.  

Ifall du inte kan visa upp ditt coronapass vid ankomst:

Kan du kostnadsfritt flytta dina biljetter till ett annat föreställningsdatum eller be om ersättning för dina biljetter (senast innan föreställningen börjar). Detta kan du göra via ersättningsformuläret  https://hkt.fi/ersattning-for-inhiberad-forestallning/ eller via Helsingfors Stadsteaters kundservice: 09 394 022. 

Så här laddar du ner ditt coronapass: 

·     Ladda ner coronapasset i förväg från Mina Kanta-sidorna kanta.fi. Spara/skriv uteller ta en skärmdump av intyget. I praktiken är passet ditt namn, QR-koden samt ditt identitetsbevis.  

·     Du kan antingen skriva ut passet eller visa det via din mobil.  

·     Kontroll av coronapasset sker vid ankomst till teatern.  

·     Var beredd att visa upp identitetsbevis. 

·     I publikutrymmena och teatersalen förutsätter vi även använding av munskydd. 

Läs vårt magasin Revy! Klicka på bilden för att läsa tidningen.

Revy pärm