Esteettömyys

PYÖRÄTUOLIPAIKAT JA ESTEETÖN SISÄÄNKÄYNTI

Meillä on kaksi pyörätuolipaikkaa salissamme.  

Paikat sijaitsevat permannon rivin 8 päässä vasemmalla heti saliin sisään tultaessa.

Pyörätuolipaikat varataan Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynnin kautta, 09 3940 22.  

Esteetön sisäänkäynti, josta pääset hissillä teatterin pohjakerrokseen ja teatterisaliin, löytyy osoitteesta Eerikinkatu 2. (Katso tarkka sijainti alla olevasta kartasta) 

Päästäksesi hissillä katutasolta alas teatterisaliin soita 050 4367 751 tai 050 4216 918, niin aulahenkilökuntamme tulee sinua vastaan kadulle ja auttaa sinut hissiin. Numero on käytössä tuntia ennen esitystä. 

Huomioithan, että hissillä pääsee ainoastaan teatterin pohjakerrokseen jossa permanto sijaitsee. Välikerros, jossa lämpiö sijaitsee, ei valitettavasti ole esteetön.  

Tarjoilun voit tilata etukäteen Sodexolta (https://shop.sodexo.fi/hkt/) ja se katetaan pohjakerrokseen. Mainitsethan lisätiedoissa “esteetön tarjoilu”. 

Esteetön WC on pohjakerroksessa. 

Avustajan lippu on maksuton. 

INDUKTIOSILMUKKA

Induktiosilmukka toimii permannon riveillä 7, 8 ja 9.

VIITTOMAKIELEN TULKKAUS

Ryhmille (enintään 10 henkilöä) järjestämme mahdollisuuksien mukaan viittomakielen tulkkausta tilauksesta. Otathan yhteyttä hyvissä ajoin ennen esitystä, jotta ehdimme parhaalla tavalla valmistautua vierailuun.  

Teatteri auttaa tarvittaessa tulkkia valmistautumaan tulkkaukseen. 

KUVAILUTULKKAUS

Näkövammaiset (vähintään 10 henkilöä) kuuntelevat kuulokkeista tulkin kuvailun. Näkövammaisten kulttuuripalvelu vuokraa kuvailutulkkausvälineitä. Välinevuokraaja huolehtii käytännön tilanteesta. Teatterilta saa etukäteen materiaalia esityksestä valmistautumiseen tulkkaukseen ja ”katsomiseen”. Ryhmälle voidaan järjestää myös näyttelijöiden tapaaminen ennen esitystä ja ryhmä voi tutustua niin lavasteisiin, pukuihin kuin muuhun rekvisiittaan ennen esitystä.  

Kyselyt ja varaukset: 

Helsingin Kaupunginteatterin asiakaspalvelu 09 3940 22